Jadalny Olej Smażalniczy - Premium Jadalny Olej Smażalniczy
Nasz e-mail: roseworldexpressdisticaretltd@gmail.com
RBD Palm Olein
RBD Palm Olein uzyskuje się z frakcjonowania RBD Palm Oil, które przechodzi proces krystalizacji w kontrolowanej temperaturze, w której olej palmowy RBD jest schładzany, aż do momentu powstania kryształów.
RBD Palm Olein IV56, punkt mętnienia 10 (CP10) ma wartość jodową 54-56. Dzięki swojej kompozycji kwasów tłuszczowych i dobrej stabilności oksydacyjnej, jest powszechnie butelkowany i sprzedawany jako olej do gotowania, a także doskonale nadaje się do smażenia.
RBD Palm Olein IV58, punkt mętnienia 8 (CP8) ma wartość jodową 56-58. Jest dalej frakcjonowany do bardziej płynnej frakcji. Rafinowany Palm Olein, dzięki swojej kompozycji kwasów tłuszczowych i dobrej stabilności oksydacyjnej, RBD Palm Olein CP8 doskonale nadaje się do użycia jako płynny olej do gotowania, a także jest jeszcze bardziej odpowiedni do smażenia.
RBD Super Palm Olein IV60, punkt mętnienia 6 (CP6) ma wartość jodową 60-63. Super Palm Olein jest bardziej odpowiedni do chłodniejszych klimatów i ma punkty mętnienia wynoszące około 2°C-5°C.